Dones de la Índia

Aquestes dues fotografies formen part d’una sèrie de retrats que vaig realitzar l’any 2012 en un viatge de dos mesos per la Índia. En aquests retrats volia captar l’essència de cada una de les persones, i que a través de la seva mirada ens expliquessin la seva història.

Els dos retrats que he seleccionat, ens mostren a dues dones. Una posa somrient davant la càmera i l’altra està ajaguda netejant mentre ignora que està sent fotografiada. Encara que no tinguin res a veure entre elles, les dues són dones índies, i viuen en un país on això significa patir una gran discriminació social.

Sobretot en els sectors rurals, que és on viuen elles, la dona és percebuda com un bé econòmic i queda sotmesa a les decisions dels seus pares, tan per pactar l’edat del matrimoni com per escollir el marit. L’esposa passa a ser dependent del seu marit i la família d’ell. A part, una dona només és respectada mentre estigui al costat del seu marit. A les vídues se les exclou de la societat, de manera física, emocional, cultural i religiosa.

No obstant això i malgrat la seva edat avançada, elles es mostren com a dones fortes, vitals i amb personalitat.

ALBA ANGUELA BONET (Valls, 1989)

Vaig estudiar Grau Superior de fotografia artística a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i la diplomatura de Postgrau en fotoperiodisme a la UAB; també com a càmera i postproducció a l’Escola d’Art de Granada.

Actualment treballo com a fotògrafa i videògrafa autònoma (reportatges, retrats en estudi, vídeos promocionals i fotos comercials) des de Valls.

La meva experiència professional en el món de la imatge passa, entre d’altres experiències, per reportatges fotogràfics d’esports d’aventura i vídeos promocionals a l’empresa Condor Fu a Xile, a l’empresa Rafting Adventure a la Vall d’Osta, Itàlia i a l’empresa UR Pirineos a Murillo de Gállego, Zaragoza. Anteriorment, en la gravació de concerts i entrevistes a la sala Planta Baja de Granada, també com a fotògrafa autònoma de casaments i comunions a Valls.

També he col·laborat en la realització i mostra del documental “Expedición al Gran Cañón del Colorado”, com a ajudant de càmera a “BlackMagic” en spot publicitari, a “CUP Tarragona”, a “Red one” i en el curtmetratge “Camises cap al cel”.

www.albanguela.com