BUBBLE BEIRUT

El Líban és un país àrab d’una tranquil·litat fràgil, fragmentat per grups religiosos, cadascun d’ells amb les seves pròpies elits. Aquest projecte s’endinsa en la quotidianitat d’algunes de les famílies importants del país i les seves formes de vida, una part que acostuma a quedar fora de la llum pública.
Bubble Beirut és, doncs, una invitació a penetrar en la bombolla —generalment inaccessible— que aquesta minoria ha construït. Amb una exposició i un llibre amb textos del periodista Àlex Gutiérrez busca capturar aquesta realitat tan concreta i qui sap si efímera.

 

(FOTO TELÈFON)

Lady Cochrane va presidir durant quaranta anys una associació que protegeix espais i edificis antics de Beirut, molts dels quals van quedar malmesos per la guerra i que la pressió urbanística prefereix enderrocar a rehabilitar. Quan el 4 d’agost del 2020 va haver-hi l’explosió al Port de Beirut, ella estava molt malalta i la seva família va preferir no explicar-li el que havia passat. Un mes després, moria amb 97 anys. De mare napolitana i pare libanès, la seva residència principal va estar  l’imponent Palau Sursock, construït el 1850 pel seu avi, on viuen també el seu fill Roderick, la seva jove Mary i la seva néta Ariana. Visitava sovint Dublín i Londres, on viuen els seus altres dos fills, fruit tots tres dels trenta-tres anys compartits amb el baró irlandès Sir Desmond Cochrane.

 

(FOTO PIANO)

Ariana Sursock estudia a una escola laica de la zona de la Corniche, prop del barri de Hamra, de majoria musulmana. Cada dia, el seu pare l’acompanya amb cotxe des del barri cristià d’Ashrafieh i dues tardes a la setmana, una professora particular li ensenya a tocar el piano a casa seva. La pintura és una altra de les grans aficions d’aquesta adolescent, hereva de la família i l’ocupant més jove del Palau Sursock.

 

BIOGRAFIA

Anna Bosch Miralpeix

Fotògrafa i artista visual. Va realitzar els seus estudis en fotografia a l’IEFC entre 2002 i 2006, ampliats amb un taller amb la fotògrafa Mary Ellen Mark a l’International Center of Photography a Nova York. Des de febrer de 2019 cursa el Grau d’Arts a la UOC. És membre fundadora del col·lectiu Ruido Photo (2004), l’escola Ruido (2008) i el CFD Barcelona (2012). És docent de fotografia i ha participat en diferents exposicions, publicant tant en mitjans de comunicació nacionals com internacionals.

www.annaboschmiralpeix.com

IG: anna_bosch_miralpeix

FB: anna Bosch Miralpeix