(Barcelona1976) Formada com a fotògrafa a la EFFPC (UPC,Terrassa), el 1998 viatja a Rochester, NY, amb una beca per ampliar els seus estudis de fotoperiodisme. Des de 1999 treballa com a fotògrafa freelance, combinant la fotografia d’encàrrec amb treballs personals. La sèrie “Estupendes” va ser seleccionada a Descubrimientos PHE2010, i ha estat exhibida en galeries (Galeria Hartmann, Galeria Zero, Galeria Valid Foto) i centres d’exposicions (CCCB, Sala Kursala, Casa Golferichs).

 

OBRA PRESENTADA

Estupendas (2009) Ariadna Arnés. 

Sovint l’ètica de la imatge es planteja entre els límits dels valors socials, posant en dubte el dret de la fotografia a apoderar-se d’allò que és marginal.

Existeix, però, un altre nivell d’exclusió, on l’aspecte grotesc no està definit pel defecte, sinó per l’excés.

Aquesta exageració es mostra a Estupendas, dones que competeixen en una cursa cap a la bellesa més mordaç; es mostren en esdeveniments socials i casaments, entre abrics de pell, collarets de perles i pintallavis Chanel Shangai Rouge nº78. 

El seu univers particular d’exageració sorprèn a qui, des de l’altre costat de la frontera d’aquest luxe esperpèntic, intueix un xoc gairebé ridícul entre una força que vol manifestar-se i una forma que no és capaç de contenir-la.