Feta cendra

Les imatges seleccionades formen part d’una sèrie de fotografies realitzades set dies després de l’incendi forestal de la Conca de Barberà i l’Anoia originat el 24 de juliol de 2021 al voral de la carretera, a tocar d’una zona de conreus al municipi de Santa Coloma de Queralt.

A part del que literalment es veu a les fotografies, un bosc fet cendres, per mi també són una metàfora de l’enyorança. Són la representació de la pena, del dolor per l’absència, d’allò que havia sigut i ja no serà, de la foscor, del silenci terriblement absolut, de l’angoixa, de la tristesa, de la nostàlgia, de veure-hi i viure en blanc i negre. En definitiva, del dol.

enyorança

  1. [LC] Pena o dolor per l’absència, per la pèrdua d’alguna cosa o d’alguna persona.
  2. n abúlia, aflicció, angoixa, commoció, depressió, desconhort, desconsol, dolença, enyor, enyorament, esplín, llangor, llanguiment, malenconia, marriment, melancolia, melangia, nostàlgia, pena, pesar, recança, tribulació, tristesa, tristor

cendra

1 1 f. [LC] Residu mineral pulverulent de la combustió de la fusta, del carbó, etc.

1 4 [LC] fer cendres alguna cosa Destruir-la. 4 2 f. [LC] Restes mortals.

BIOGRAFIA

Ariadna Pujol (Valls, 1993)

Graduada en Disseny Gràfic per l’ESDAP, l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya (2011-2015), i actualment treballa com a freelance movent-se entre el disseny gràfic, la fotografia i la direcció d’art. XXIII Premi Pere Català i Pic (2010), Laus Bronze (2014 i 2015), 3r premi Acento G (2016) i II Beca de fotografia Pere Català i Pic (2019) són alguns dels reconeixements i premis que ha rebut al llarg de la seva encara curta trajectòria professional.

www.ariadnapujol.com / @adnapujol