Cartell Mitgeres

_ QUÈ? QUI? COM?   | MITGERES 2019

Llumull Accions Audiovisuals i el Casal Popular La Turba, juntament amb altres col·lectius vallencs i entitats com el Museu de Valls, organitzen  la mostra de fotografia urbana de Valls Mitgeres.

La proposta neix amb la voluntat d’esdevenir una activitat sòlida que apropi la fotografia a les comarques del sud del Principat i que alhora posi en valor la nissaga Català-Roca, una de les nissagues de fotoperiodisme més importants del país. 

Les façanes mitgeres dels edificis i les places del centre històric de Valls, que actualment pateix una degradació més que considerable tant arquitectònicament com social, es convertiran així en un museu a peu de carrer. De fet, el festival ha agafat el nom de Mitgeres perquè el principal element de la mostra seran totes aquestes fotografies de gran format instal·lades en aquests indrets.

 

ARTISTES PARTICIPANTS | MITGERES 2019

Fotògrafa freelance, especialitzada en fotoperiodisme i fotografia documental.

Durant els sis primers mesos de l’any 2018 van perdre casa seva una mitjana de 44 famílies cada dia.

VEURE TREBALL EXPOSAT A MITGERES

Fotoperiodista freelance i actualment treballa entre Catalunya i els Balcans.

La boxa, com a la majoria d’esports de contacte, el paper de la dona ha estat sempre en un segon pla, invisibilitzat, infravalorat i poc reconegut.

VEURE TREBALL EXPOSAT A MITGERES

(Barcelona, 1985) és fotògrafa documental i editora gràfica de la revista especialitzada en informació internacional 5W.

Una barcassa navega a la deriva pel mar Mediterrani. Hi ha més de 140 persones amuntegades. Se senten veus femenines, però només es veuen homes. Preguntem per elles. Ells no contesten. Cridem: ¿On són?

VEURE TREBALL EXPOSAT A MITGERES

(Nulles, 1993): Graduada en Fotografia a l’IEFC (2016-2019). En la meva, per ara, breu trajectòria, destaca la combinació de fotografia i escriptura. 

Projecte [DES]CONEGUDA, compost per vint imatges que reflecteixen detalls de cossos de dones.

Aquest projecte es basa en un escrit fet per ella mateixa que, ajudat de les imatges, fa una descripció de la seva visió personal sobre la bellesa femenina…

VEURE TREBALL EXPOSAT A MITGERES

(Valls 1972) va estudiar Arts Aplicades i Oficis a la Escola Llotja a Barcelona, després d’haver treballat com a dissenyador gràfic durant 15 anys entre Valls, Barcelona, Dublín, Madrid i Nova York…

“Thida (nom fictici) és una jove de 20 anys que va ser traficada per casar-se amb un xinès de la província de Hunan. Com en molts d’altres casos, la família de la Thida és molt pobra i enmig d’un bucle de deutes acumulats…

VEURE TREBALL EXPOSAT A MITGERES

(Valls, 1989) Grau Superior de fotografia artística a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i diplomada de Postgrau en fotoperiodisme a la UAB; també com a càmera i postproducció a l’Escola d’Art de Granada.

Sèrie de retrats realitzats l’any 2012 en un viatge de dos mesos per la Índia. En aquests retrats l’autora volia captar l’essència de cada una de les persones, i que a través de la seva mirada ens expliquessin la seva història.

VEURE TREBALL EXPOSAT A MITGERES

(Valls 1991) M’atreuen la simplicitat estètica i els espais oberts. M’agrada la subtilesa, la gent i el que es troba fora de context.

 

Les imatges amb les quals he participat en aquesta exposició formen part d’un projecte més ampli, compost per un grapat de postals i personatges que habiten arran de costa.

VEURE TREBALL EXPOSAT A MITGERES

 (Barcelona 1981) Fotògrafa documentalista, es va formar a Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i l’Escola Superior d’Imatge i Disseny IDEP de Barcelona on va realitzar un màster en fotoperiodisme. S’especialitza en fotografia documental i retrat.

 

Centra el seu treball en temàtiques relacionades amb els drets humans abordant temàtiques relacionades amb la dona, el gènere, les identitats i les violències.

VEURE TREBALL EXPOSAT A MITGERES

| EN FEMENÍ | DEL 27 DE SETEMBRE AL 6 D’OCTUBRE DE 2019

La mostra tindrà una seu permanent durant els dies del festival, que enguany serà a l’antiga fàbrica del carrer dels Metges 14, on també hi haurà exposicions fixes i s’hi celebraran les activitats com taules rodones, xerrades i tallers. La mostra vol tenir cada any un tema central, i en aquesta primera edició el fil conductor serà la dona en totes les seves vessants. Aquest tema ha servit per escollir les fotografies dels i les autores participants, tant a nivell nacional de reconegudes fotògrafes com a nivell vallenc i de comarca.

VEURE TOTA LA PROGRAMACIÓ