THIDA

“Thida (nom fictici) és una jove de 20 anys que va ser traficada per casar-se amb un xinès de la província de Hunan. Com en molts d’altres casos, la família de la Thida és molt pobra i enmig d’un bucle de deutes acumulats, això fa que els corredors dels traficants (veïns de les víctimes) puguin trobar a gent disposada a fer el “sacrifici” per treure a la família del deute amb la promesa d’una bona quantitat de diners i assegurances de seguretat i de normalitat que mai són el cas.

Després de 2 anys a Xina, d’abusos del seu “marit” xinès i d’un intent fallit de marxar, la Thida va aconseguir fugir de la casa on estava “presonera”. Durant el procés de repatriació a Cambodja va estar dues setmanes a una presó on va ser apallissada per altres presoneres.

La tornada a Cambodja va ser amarga, ja que ha deixat enrere una filla fruit dels abusos que va sofrir del seu “marit”.

La Thida ha intentat posar-se en contacte amb la família xinesa per poder saber i veure com està la seva filla, però han tallat tota comunicació amb ella. Mentrestant intenta refer la seva vida aprenent hostaleria a una ONG a Phnom Penh.”

ENRIC CATALÀ (Valls 1972) va estudiar Arts Aplicades i Oficis a la Escola Llotja a Barcelona, després d’haver treballat com a dissenyador gràfic durant 15 anys entre Valls, Barcelona, Dublín, Madrid i Nova York, va decidir de fer un canvi dintre de les arts visuals que li permetés explicar històries i gaudir de l’aire lliure fora de l’esclavitud de l’ordinador necessari en el disseny gràfic.

Des d’octubre del 2015 viu a Phnom Penh (Cambodja) on treballa de fotògraf i videògraf freelance per diversos mitjans locals i internacionals (Wall Street Journal, National Geographic, The Daily Telegraph, Al Jazeera, South China Morning Post, entre altres).

www.enriccatala.com