01-cartell-MITGERES-2021

IV EDICIÓ DE LA MOSTRA DE FOTOGRAFIA DOCUMENTAL. VALLS

Aquest any iniciem la quarta edició de MITGERES, on a més de l’esmentat fins ara, també ens proposem crear una experiència visual única, estudiant el fet fotogràfic des de noves perspectives i inundant els espais públics d’imatges, sense deixar de banda els espais expositius tradicionals i establir una vinculació entre l’arquitectura i la fotografia revitalitzant i reivindicant-la al centre històric de la ciutat.

 

_ ENYORANÇA

MITGERES, com a mostra de fotografia documental i d’autor, cada any, té un fil conductor. Així el primer any la temàtica va ser “En procés”, l’any següent “En Femení” i l’any passat “Frontera”.

La paraula o temàtica escollida per aquesta edició ha estat “Enyorança”.

Amb les fotografies d’aquest any, ja seran seixanta-una fotografies de vint-i-nou fotògrafs i fotògrafes que durant tot l’any, romandran exposades a la vista de tothom. Les façanes mitgeres dels edificis i les places del barri antic de Valls, que actualment pateix una degradació més que considerable, tant arquitectònicament com social, es converteixen així, en un museu a peu de carrer. La principal estratègia del festival és l’ocupació de l’espai públic per tal de despertar la complicitat emocional de la ciutadania i dignificar un barri deteriorat al qual sembla que la ciutat li dona l’esquena. Apropar-lo a la ciutadania, trencant estereotips és la millor manera de tornar-lo a fer viure. Fotografies que ens apropen a diferents realitats, de la més propera a d’altres més llunyanes.

ARTISTES PARTICIPANTS | MITGERES´21_ENYORANÇA

Fotògrafa i artista visual. Va realitzar els seus estudis en fotografia a l’IEFC entre 2002 i 2006, ampliats amb un taller amb la fotògrafa Mary Ellen Mark a l’International Center of Photography a Nova York.

www.annaboschmiralpeix.com

Veure el treball exposat a Mitgeres’21

El Líban és un país àrab d’una tranquil·litat fràgil, fragmentat per grups religiosos, cadascun d’ells amb les seves pròpies elits. Aquest projecte s’endinsa en la quotidianitat d’algunes de les famílies importants del país i les seves formes de vida, una part que acostuma a quedar fora de la llum pública.

Llegir-ne més…
…..

Ariadna Pujol (Valls, 1993)

Graduada en Disseny Gràfic per l’ESDAP, l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya (2011-2015), i actualment treballa com a freelance movent-se entre el disseny gràfic, la fotografia i la direcció d’art.

www.ariadnapujol.com / @adnapujol

Veure el treball exposat a Mitgeres’21

Les imatges seleccionades formen part d’una sèrie de fotografies realitzades set dies després de l’incendi forestal de la Conca de Barberà i l’Anoia originat el 24 de juliol de 2021 al voral de la carretera, a tocar d’una zona de conreus al municipi de Santa Coloma de Queralt..

Llegir-ne més

 

Cristina Serra Juncosa ( Tarragona, 1979)

Arquitecta i fotògrafa, interessada per l’espai arquitectònic, cultural, social o urbà. Llicenciada en Arquitectura per l’ETSAB i graduada en Fotografia a l’EADT. Ha participat en nombrosos projectes, exposicions i concursos del Camp de Tarragona…

www.cristinaserra.com / @cristinaserrajuncosa

Veure el treball exposat a Mitgeres’21

En els darrers temps estem vivint canvis que modifiquen l’escenari de les migracions internacionals. Les xarxes migratòries s’han ampliat i les procedències s’han diversificat. Això fa que la immigració s’hagi convertit en una realitat cada cop més diversa. Tanmateix, el món global, s’ha fronteritzat.

Llegir-ne més

 

Edu Alegre Puértolas  (Sabadell 1989).

Els meus inicis en la fotografia comencen a molt primerenca edat. Sempre em va fascinar això de poder congelar el temps amb un sol clic. He estat i sóc una persona molt curiosa i la fotografia m’ha permès acostar-me a allò que m’ha cridat l’atenció…

Veure el treball exposat a Mitgeres’21

Saps el que se sent? Res de res. Edu porta diversos anys acostant-se al barri de la Mina per retratar addictes a l’heroïna i l’acte d’injectar-se. L’abans, el durant i el després. Sense posar el focus excessivament en l’individu a fi d’evitar la despersonalització que solen mostrar els mitjans de comunicació tradicionals…

Llegir-ne més

Treball sobre la natura inspirat en l’obra del fotògraf alemany Karl Blossfeldt . Perquè no siguin fotos d’ “Ayorança” l’autor mostra un món ple de colors, de verds, de blaus, de vermells  i el més important, ple de vida. Darrere d’aquests colors hi ha una crítica a no perdre aquesta vitalitat a la vida real…

Veure el treball exposat a Mitgeres’21

Treball sobre la natura inspirat en l’obra del fotògraf alemany Karl Blossfeldt . Perquè no siguin fotos d’ “Ayorança” l’autor mostra un món ple de colors, de verds, de blaus, de vermells  i el més important, ple de vida….

Llegir-ne més

 

Manel Raigal (Reus, 1990)

Fotògraf i videògraf, especialitzat en música, cultura i esdeveniments, des del 2012 al capdavant de Impro Productions, documentant concerts, fent videoclips o reportatges de centenars de festivals i grups de música, tant nacionals com internacionals. Fundador de l’associació juvenil Big Fam…

Veure el treball exposat a Mitgeres’21

www.improproductions.com

Aquestes dues imatges són instants trobats en moments que no es buscaven, passejades sense rumb en trajectes rutinaris que formaven part del dia a dia i que ara ja no poden tornar a ocórrer.”

(fotos analògiques)

Veure el treball exposat a Mitgeres’21

Manu Mitru (Moscou, Rússia. 1993)

Llicenciat en enginyeria biomèdica per la universitat de Barcelona, durant l’Erasmus a Milà, descobreix la passió per la fotografia. Autodidacta de formació, cursa un postgrau en fotoperiodisme a l’UAB, i treballa com a fotògraf col·laborador per al Periódico de Catalunya, i la Guía Repsol.

 

Veure el treball exposat a Mitgeres’21

Saps el que se sent? Res de res. Edu porta diversos anys acostant-se al barri de la Mina per retratar addictes a l’heroïna i l’acte d’injectar-se. L’abans, el durant i el després. Sense posar el focus excessivament en l’individu a fi d’evitar la despersonalització que solen mostrar els mitjans de comunicació tradicionals…

Llegir-ne més

Graduada en Belles Arts en la Universitat de Barcelona, fa Creació de Projectes, curs impartit per Enric Montes en Grisart, i participa en diversos tallers. Des del 2018 compagina la seva formació amb la docència a l’escola de fotografia Grisart i desenvolupa projectes personals.

Veure el treball exposat a Mitgeres’21

La casa de piedra és un projecte que treballa les relacions entre llocs i individus, explorant els imaginaris creats i sentits. Percebut d’una forma més o menys conscient, el territori es manifesta en el nostre interior alhora que nosaltres ens manifestem en ell, configurant el nostre espai vital.

.

Llegir-ne més

Míriam Viso (Tarragona, 1996)

Comunicadora audiovisual i, a més, tècnica superior d’arts plàstiques i disseny en gràfica publicitària. Cerca imatges que mostrin històries íntimes on el fotògraf o la fotògrafa es converteixen en una figura invisible.

Veure el treball exposat a Mitgeres’21

 

“El projecte se centra en la figura de Máximo Viso, un home a les portes de la setantena d’anys que combat cada dia amb una malaltia crònica degenerativa juntament amb un quadre psicològic complex. Un quadre que ni els experts són capaços de diagnosticar. 

Veure el treball exposat a Mitgeres’21

Sara Boldú Botam (Les Borges Blanques, 1977), és tècnica superior en Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles per l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona.

Veure el treball exposat a Mitgeres’21

Amb un drone, l’artista recorre el món rural per mostrar com les tasques del camp dibuixen una amalgama de formes geomètriques i colors sobre la terra i les converteix en art. Reivindica així la feina de la pagesia i la seva bellesa i mostra com l’acció humana, a través de l’agricultura, dibuixa el paisatge talment com un llenç…

Llegir-ne més

Tiago Almança (Madrid, 1994)

Això de gravar va començar als 15 o 16 anys quan, per pura diversió, cap a vídeos dels meus col·legues patinant. Més tard em vaig passar a la fotografia, aprenent de manera autodidacta i disparant en analògic, amb una compacta de 35mm dels meus pares. Ara, amb una mirada més madura, torno al format audiovisual, també en analògic, per a expressar inquietuds que amb la fotografia no puc expressar.

 

Webs: https://vimeo.com/almanca i l’instagram: @tiagoalmanca

 

 

MARTA FÀBREGAS i ARAGALL (Barcelona, 1974)

Artista, feminista i activista. Estudia fotografia al IEFC i el 98 funda estudi a Barcelona (La Fotogràfica). Des d’aquell moment es dedica exclusivament al seu estudi, fent treballs personals i artístics i d’altres per encàrrec de museus, empreses, i particulars. També imparteix classes, tallers i seminaris

Veure el treball exposat a Mitgeres’21

Dona Balinesa, Bali 1933.

Transfotografia a partir de fotografia antiga d’autor desconegut, sobre paper aquarel.la i tela.

Tècnica mixta

Peça única, 2019

120x100cm

Veure el treball exposat a Mitgeres’21

IV EDICIÓ DE MITGERES´21 | ENYORANÇA | PREMSA

En el nostre apartat de memòria, la vocalia de dones de l’Associació del Barri Antic de Valls ens proposa dues imatges, de dues dones.

La Paquita Yvern Gelambí i La Pepita Bofarull i Carbonell.

Llegir-ne més

Veure la secció “Memòria/ Dones”