Cartell Mitgeres_2020_baixa

_ FRONTERA

III EDICIÓ DE LA MOSTRA DE FOTOGRAFIA DOCUMENTAL. VALLS

Si en la segona edició les dones van ser l’eix central de la mostra, en aquesta s’ha escollit la idea de “FRONTERA” com a eix vertebrador. Així, en el conjunt de fotografies es poden veure múltiples fronteres: la frontera del barri, l’econòmica, la invisible o aquella real com un mur, la frontera psicològica, la dels límits de la ment, la mediambiental i natural o la frontera de casa teva.

Així doncs, 3 al 10 d’octubre més de 20 instal·lacions fotogràfiques de gran format romandran exposades a la vista de tothom. A les mitgeres que es van utilitzar en l’edició de l’any 2019 se n’hi afegiran de noves, i és que la degradació arquitectònica que pateix el centre històric permet, de moment, no haver de treure fotografies anteriors.

ARTISTES PARTICIPANTS | MITGERES´20_FRONTERA

Josep Vecino. Fotògraf documental i fotoperiodista. Publica en mitjans nacionals i internacionals, així com agències (Getty, AFP,Anadolu Agency, etc). També desenvolupa el seu treball com a fotògraf especialitzat en catàstrofes soci-ambientals i migracions treballant amb ONG ́s i Comissions d’Observació de DDHH. És co-fundador l’agència The Reporters i els mitjans digitals La Tecla-Ri Corredores Migratorios. Actualment viu a l’Equador.

www.josepvecino.com

Ja són 4 anys en què milions de persones transiten pel corredor del sud dels països Andins, i que s’allarga fins a Xile, l’Argentina o l’Uruguai. Surten des de Veneçuela. Fugen, forçades a migrar. A peu recorrent milers de quilòmetres han passat a ser part d’un paisatge invisibilitzat.

(llegir-ne més)

Veure el treball exposat a Mitgeres’20

 

(Barcelona1976) Formada com a fotògrafa a la EFFPC (UPC,Terrassa) “Estupendes” va ser seleccionada a Descubrimientos PHE2010, i ha estat exhibida en galeries (Galeria Hartmann, Galeria Zero, Galeria Valid Foto) i centres d’exposicions (CCCB, Sala Kursala, Casa Golferichs).

www.ariadna-artes.com

Estupendas (2009) Ariadna Arnés 

Sovint l’ètica de la imatge es planteja entre els límits dels valors socials, posant en dubte el dret de la fotografia a apoderar-se d’allò que és marginal.

(llegir-ne més)

Veure el treball exposat a Mitgeres’20

Beth Magre Loren és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UAB, completant la seva formació a l’IEFC. Comença la seva trajectòria com a fotoperiodista al grup Hermes (El Puntavui, l’Esportiu,..) on treballarà 10 anys. També ha col·laborat amb altres mitjans, com Vilaweb. Actualment forma part de l’equip d’”Ets el que menges” i combina la comunicació amb d’altres projectes fotogràfics.

www.bethmagre.com

 

En els darrers temps estem vivint canvis que modifiquen l’escenari de les migracions internacionals. Les xarxes migratòries s’han ampliat i les procedències s’han diversificat. Això fa que la immigració s’hagi convertit en una realitat cada cop més diversa. Tanmateix, el món global, s’ha fronteritzat.

(llegir-ne més)

Veure el treball exposat a Mitgeres’20

Graduada en Fotografia i creació contemporània a l’Idep Barcelona i actualment impartint docència al primer curs. 

En els projectes que realitza les reflexions giren al voltant de les pràctiques de control ocult del poder qüestionant-les des de la fotografia i la investigació artística.

www.paulaartes.com

Fuerzas y cuerpos tracta sobre la invisibilitat de la Guàrdia Civil a Catalunya. La Guàrdia Civil és un cos policial que a Catalunya sabem que existeix però mai veiem, la gent no sap ni que estan a Catalunya. Tampoc sabem quina és la seva funció. Per això parlo de la invisibilitat com a control, quan aquests cossos de seguretat són invisibles és quan són operatius, són invisibles per tenir el control. Després de molts permisos aconsegueixo accedir a les casernes de la Guàrdia Civil a Catalunya.

(llegir-ne més)

Veure el treball exposat a Mitgeres’20

Fotògraf format a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (1997 i el 2001) Entre el 2002 i el 2009 treballa a l’agència fotogràfica de moda l’Estrop Produccions, cobrint de manera regular les principals passarel·les de moda del circuit internacional. (Nova York, Londres, Milà i París). 

Entre 2009 obre un estudi a Valls i desenvolupa treballs de fotografia, vídeo i disseny. 

www.carlescubos.cat

Aquests són dos retrats d’homenatge a dues persones que viuen atrapades en una frontera invisible, delimitada per la marginalitat i la supervivència. Una frontera a la que costa molt saltar-li la tanca.

(llegir-ne més)

Veure el treball exposat a Mitgeres’20

Verònica Moragas és fotògrafa freelance. Graduada en Fotografia al Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia de la UPC (2000-2004) i en Direcció Cinematogràfica al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya (2008-2011), també ha cursat un cicle formatiu de grau superior d’Imatge a l’Escola de Mitjans Audiovisuals (2004-2006). 

 

Aquesta fotografia va ser presa en uns camps agrícoles a prop d’un centre de gestió de residus comarcal situat a uns quilòmetres del seu poble.

(llegir-ne més)

Veure el treball exposat a Mitgeres’20

Comença com a fotoperiodista el 1984 com a free-lancei col·laborant als setmanaris “El Món“ i “El Temps”, publicant a“El Pais“, “La Vanguardia“, “El Periodico“, “Diari de Barcelona“, “Avui“, “Eguin“, “L‘Expresso“, “Paris-match“ i “Interviu“. També treballa paral·lelament per editorials.

Ricard Cugat

Protesta a Gràcia contra la clausura del Banc Expropiat. .

“Urquinaona ho tornarem a fer” ha acabat sent un crit de guerra, del procés independentista català. 

(llegir-ne més)

Veure el treball exposat a Mitgeres’20

Fotògraf, artista polifacètic, activista cultural i arquitecte de formació. Ha realitzat diversos projectes, exposicions fotogràfiques i instal·lacions que reflexionen sobre el territori i el paisatge.

Medir Cucurull

Dues imatges que formen part d’un projecte de llarg recorregut que explora la petita escala: l’habitatge. L’espai més personal i íntim que habitem, aquell lloc on només hi entra el cercle de persones més proper. En aquest cas concret potser s’haurien d’anomenar “NOhabitatge” ja que no s’adequa a la descripció oficial del terme.

(llegir-ne més)

Veure el treball exposat a Mitgeres’20

En paral·lel a la seva praxi habitual com a fotògrafa per a ONG, Mariona Giner crea projectes de fotografia d’autor i multimèdia que se centren en la resiliència de la dona en situació de vulnerabilitat social. Ha projectat, exposat i publicat el seu treball en nombroses ocasions, entre elles al festival LOOP, al Palau Robert, i al Pati Llimona a Barcelona, així com a la Fundació Blanquerna a Madrid, al Festival PhotÓn de València, i a la Biennal Internacional de fotografia d’Olot.

Refugi és un treball fotogràfic que se centra en aquell lloc que les dones sense llar habiten i fan sèu; edificis abandonats, casetes en horts en desús, a sota d’un pont poc concorregut, llocs discrets. 

(llegir-ne més)

Veure el treball exposat a Mitgeres’20

En el nostre apartat de memòria, la vocalia de dones de l’Associació del Barri Antic de Valls ens proposa dues imatges, de dues dones.

La Paquita Yvern Gelambí i La Pepita Bofarull i Carbonell.

Llegir-ne més

Veure la secció “Memòria/ Dones” 

II EDICIÓ DE MITGERES´19 | EN FEMENÍ | PREMSA