PEUS DE FOTOGRAFIA:

1- La Fàtima a la casa de la seva àvia, en un llogaret de l’Alt Atles del Marroc. Ella no sap quants anys té. L’ha criat la seva àvia perquè la seva mare va morir en néixer ella i el seu pare es va tornar a casar i la seva nova dona no la volia. Mai ha anat a l’escola.

2- L’Aixa de 6 anys. Va a l’escola del seu poble que acaben de construir (a Akka Nouanim) a l’Alt Atles del Marroc, però després dels primers anys d’escola no tindrà l’oportunitat de continuar els estudis. El seu llogaret està molt aïllat i hauria d’anar a estudiar al poble d’Imilchil a 20 km, la qual cosa la seva família no es pot permetre.

3- Patrícia va ser explotada sexualment per un proxeneta que la va seduir quan ella tenia 16 anys. La va deixar embarassada i li va robar al fill per obligar-la a treballar per a ell. “El padrote” ja tenia a tres noies en la mateixa situació. Ciutat de Mèxic.

4- Indra de 30 anys solda una de les peces de ferro que componen les cuines solars que fan al taller de Barefoot College. Ella és enginyera solar de cuines. Aquest és un altre dels projectes de l’ONG. Aquestes cuines solars permeten a les dones de zones molt pobres no haver d’anar cada dia a recollir llenya per cuinar i és un mitjà respectuós amb el medi ambient que evita la desforestació de l’entorn. (Índia)

NÚRIA LÓPEZ TORRES (Barcelona)

Fotògrafa documentalista, es va formar a Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i l’Escola Superior d’Imatge i Disseny IDEP de Barcelona on va realitzar un màster en fotoperiodisme. S’especialitza en fotografia documental i retrat.

Centra el seu treball en temàtiques relacionades amb els drets humans abordant temàtiques relacionades amb la dona, el gènere, les identitats i les violències. Planteja els temes des de l’antropologia social, convertint alguns dels seus treballs en assajos fotogràfics.

Combina els seus projectes personals amb la col·laboració com a freelancer a mitjans nacionals i internacionals com El País Semanal, Zakpika, el Periódico de Catalunya, La Vanguardia, XL Semanal, Jo Dona, Dona Avui, Marie Claire, El Món, GQ, The Caravan, Newsweek Japan, La CNN, The Guardian, The Sunday Business Post, The Whasington Post, Al-Jazeera, GEO o Terra Mater, entre d’altres, i la docència en centres especialitzats de fotografia